×

:

Not a valid Time
Dit is een verplicht veld.

Monitoren met een hoge helderheid

Monitoren met een hoge helderheid

Monitoren met een hoge helderheid

Hoge helderheid bij monitoren verwijst naar de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald door het scherm. Een hoge helderheid zorgt ervoor dat beelden helderder en duidelijker zijn en dus makkelijker te zien. Dit is vooral handig in situaties waarbij er veel omgevingslicht aanwezig is. Onze open frame en waterdichte monitoren zijn uitgerust met 1000 nits, dit is een hoge helderheid. Standaard is 350 Nits deze zijn vaak niet goed leesbaar in fel (zon) licht. De Touch-Shop waterdichte IP65 monitoren zijn voorzien van een auto lichtsensor.

Lichtsensor voor automatische helderheid 

De automatische lichtsensor is een technologie die de helderheid van het scherm van de monitor automatisch aanpast aan de omgevingslicht omstandigheden. De sensor meet de hoeveelheid omgevingslicht en vervolgens de helderheid van het scherm aan, waardoor beelden helderder of donkerder worden. Dit zorgt voor meer comfort omdat het beeld helder is wanneeer er veel licht is en minder helder wanneer er minder licht is. De automatische lichtsensor is vooral handig op waterdichte IP65 monitoren, omdat deze vaak worden gebruikt voor een schip met- en zonder stuurhut, zeilboten die ook in het donker varen. 

 

Waarom kan hoge helderheid belangrijk kan zijn?

Het is belangrijk om een scherm in zonlicht te kunnen lezen om dat dit de leesbaarheid en de visuele kwaliteit van het scherm verbetert. Als het scherm in sterk zonlicht niet helder genoeg is kan het moeilijk zijn om de inhoud op het scherm te zien en te lezen. Belangrijk voor buitensporters, reizigers en mensen die buiten werken en ook voor ombemande benzinestations, geldmaatjes voor het pinnen van contact geld en parkeerzuilen en slagbomen.